Privacybeleid

 

Studio van Wanten hecht waarde aan de privacy en zorgt ervoor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk wordt behandeld.
In dit privacy statement leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Je bent klant van Studio van Wanten of je hebt op vrijwillige basis persoonlijke informatie aan ons gegeven. De volgende persoonsgegevens worden door ons verwerkt:
Voor- en achternaam
Geslacht
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
IBAN-nummer
IP-adres
Locatiegegevens
Overige persoonsgegevens die je zelf (actief) aan ons aanlevert, via correspondentie of telefoon
Gegevens over jouw activiteiten op onze website
Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
Lijst met contactgegevens van de klant via een app
Internetbrowser en type apparaat
 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

We zijn niet geïnteresseerd in de gegevens van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Maar we kunnen niet aan een IP-adres zien of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Denk je dat we zonder toestemming persoonsgegevens van minderjarigen in ons bezit hebben? Geef een seintje en we verwijderen de info. Stuur hiervoor een mail naar info@studiovanwanten.nl.
 

Wij verwerken persoonsgegevens met de volgende doelstellingen

We gebruiken jouw persoonsgegevens omdat we deze nodig hebben om:
je onze nieuwsbrief toe te sturen (die je ook kan afmelden)
je te kunnen bellen of mailen als dit nodig is voor onze dienstverlening
je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
goederen en diensten bij je af te leveren en/of op te halen
je betaling af te handelen
je gedrag op onze website te analyseren zodat we die nog beter en handiger kunnen maken en we het aanbod van producten en diensten af kunnen stemmen op jouw voorkeuren
we op een of andere manier wettelijk verplicht zijn die gegevens aan te leveren
 

Bewaartermijn persoonsgegevens

Studio van Wanten hanteert onderstaande bewaartermijnen voor persoonsgegevens:
 
Categorie Soort gegevens Bewaartermijn Reden
Klantgegevens Personalia
en adresgegevens
7 jaar na beëindiging
samenwerking
Belastingdienst
Medewerkers Personalia en
adresgegevens
1 jaar na
uitdiensttreding
Belastingdienst
Sollicitanten Personalia en
adresgegevens
2 maanden Mogelijkheid tot contact
opnemen voor de baan
Google Analytics IP gegevens en
demografische gegevens
3 jaar Gebruiksvriendelijk maken
van de website


Delen van persoonsgegevens

Wij delen jouw gegevens niet met anderen. We geven gegevens alleen door aan andere bedrijven of instanties als dat nodig is om jou van dienst te zijn of als we dat wettelijk moeten.
 

Geautomatiseerde beslissingen

Soms nemen wij aan de hand van persoonsgegevens een geautomatiseerde beslissing. Dit gebeurt wanneer er niet op tijd een factuur betaald wordt: dan zullen wij automatisch enkele waarschuwingen toesturen naar de niet-betalende klant. Wordt er daarna nog steeds niets ondernomen, dan blokkeren wij de diensten die bij ons worden afgenomen. Als laatste redmiddel wordt een incassobureau ingeschakeld voordat er automatisch diensten worden opgezegd.
 

Cookies (of vergelijkbare technieken) die Studio van Wanten gebruikt

Op de website van Studio van Wanten ontvang je, net zoals op andere websites, cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen als je onze website bezoekt. Dit doen we alleen om te zorgen dat de website voor jou goed werkt en om je voorkeursinstellingen te onthouden (technische en functionele cookies). Met andere cookies (analytische cookies) kunnen we onze website beter en handiger maken. Wil je geen cookies of zo min mogelijk? Dan kun je je via de browser afmelden voor cookies. Reeds opgeslagen cookies kun je via je browser verwijderen.
 

Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Het zijn jouw persoonsgegevens dus je mag jouw gegevens inkijken, aanpassen of verwijderen. Heb je ons eerder toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken maar wil je dat niet meer, dan mag dat ook. Je mag ook bezwaar maken tegen de manier waarop we met je gegevens omgaan. Wil je dat we jouw gegevens die we in bezit hebben aan een andere instantie aanleveren? Dat kan. Dit noemen we ‘gegevensoverdraagbaarheid’. Een verzoek om je gegevens in te kijken, aan te passen of te verwijderen of een mail waarin je je toestemming intrekt, kun je sturen naar info@studiovanwanten.nl. Om er zeker van te zijn dat jij het bent stuur je daarom in je mail een kopie van je identiteitsbewijs mee. In deze kopie maak je je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) mooi zwart. We proberen binnen vier weken te reageren. Heb je toch een klacht, dan kun je terecht bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, via deze link.
 

Beveiliging persoonsgegevens

Wij doen er alles aan om je gegevens te beschermen. Vind je toch dat we jouw gegevens niet goed beveiligen of heb je het idee dat jouw gegevens (via ons) ergens verschijnen wat niet de bedoeling is? Neem dan contact op via info@studiovanwanten.nl.